Το πρόγραμμα Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζεται με νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που ξεκινούν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σε συνεργασία με κατά τόπους φορείς.

Το πρόγραμμα, παρέχει ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, διδακτικές ενότητες και να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές ενηλίκων.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτές και ενδιαφερόμενοι κάθε ειδικότητας που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους, να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς και να πάρουν μέρος στις διαδικασίες πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και αντιστοιχεί σε 120 ώρες εκπαίδευσης.  Είναι μεικτού ή υβριδικού τύπου (blended learning) και βασίζεται σε συνδυασμό διά ζώσης συναντήσεων και εκπαίδευσης από απόσταση, με υποστήριξη από σύστημα τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης). Αναλυτικότερα:

  • 80 διδακτικές ώρες πραγματοποιούνται με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και αφορούν τη μελέτη εκπαιδευτικού υλικού και την εκπόνηση μαθησιακών δραστηριοτήτων και εργασιών.
  • 20 διδακτικές ώρες πραγματοποιούνται με σύγχρονη τηλεκπαίδευση (5 συνεδρίες διάρκειας 4 ωρών η καθεμία).
  • 20 διδακτικές ώρες με διά ζώσης συναντήσεις οι οποίες κυρίως αφορούν την πραγματοποίηση και αξιολόγηση της μικροδιδασκαλίας κάθε εκπαιδευόμενου.

Το πρόγραμμα ήδη γνωρίζει μεγάλη απήχηση, καθώς εκατοντάδες συμμετέχοντες από κάθε περιφέρεια της Ελλάδας συμμετείχαν με επιτυχία και αξιολόγησαν το πρόγραμμα με πολύ υψηλή βαθμολογία και εξαιρετικά σχόλια.

Αναλυτικές πληροφορίες και η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στην σελίδα του προγράμματος.

Παράλληλα είναι διαθέσιμο το Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων μέσω του οποίου πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να επικαιροποιήσουν τις δεξιότητές τους και να ανανεώσουν την ισχύ της πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας στον ΕΟΠΠΕΠ.

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος των δύο προγραμμάτων είναι ο Θανάσης Καραλής, Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.