Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει την έναρξη του νέου εξ αποστάσεως προγράμματος “PERFΟRMANCE: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ”
Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Μαρία (Μάρω) Γαλάνη Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο Διδακτική χορού ρυθμικού και θεατρικού παιχνιδιού.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Εν ενεργεία και αδιόριστοι/ες πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σπουδών στην Εκπαίδευση, Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφικής, Πολυτεχνείου (Αρχιτέκτονες, Τοπογράφοι κ.λπ.) Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών, Σπουδών στην Ανθρωπολογία, Σπουδών στη Δημιουργική Γραφή, και της Σχολής Καλών Τεχνών, Τμημάτων Πολιτισμικής διαχείρησης και λοιπών συναφών αντικειμένων.
- Φοιτητές /τριες των προαναφερθέντων τμημάτων ΑΕΙ
- Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την performance στην εκπαίδευση.
- Απόφοιτοι/ες Δραματικών Σχολών και ΙΕΚ συναφών αντικειμένων
- Απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία που ασχολούνται (σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο) με το θέατρο, το χορό, το χοροθέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, και επιθυμούν να συνδέσουν την τέχνη τους με την καλλιτεχνική performance.
Σκοπός του προγράμματος «PERFΟRMANCE: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» είναι να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα που αφορούν στην performance ως κατ’ εξοχήν πεδίο καινοτομίας στις τέχνες, πρωτοποριακή σχεδιαστική και εννοιολογική διαπραγμάτευσή της στην εκπαίδευση και την ψυχανάλυση. Οι Σπουδές της performance (Performance Studies) είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος που ανοίγει τις πόρτες του σε θεωρητικούς και καλλιτέχνες, επιστήμονες, στοχαστές και συγγραφείς που αποπειρώνται ή επιθυμούν να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση της performance, θεωρητικά και πρακτικά. Το παρόν πρόγραμμα με αναλυτική καλλιτεχνική και θεωρητική κατάρτιση των εκπαιδευομένων στον τομέα της performance, αποτελεί οργανωμένη εκπαιδευτική δράση εξειδικευμένης επιμόρφωσης στο θέμα με κοινωνικές εφαρμογές στην ψυχανάλυση, ανθρωπολογία, ακτιβισμό, φεμινιστική και queer θεωρία, εκπαιδευτικές εφαρμογές, δημόσιο χώρο). Πραγματεύεται τη σύνδεση Performance με τέχνες με τις οποίες σχετίζεται (χορό, θέατρο, χοροθέατρο, μουσική, εικαστικά, συγγραφή) τη δραματουργία και τη σύσταση παραστασιακής πρακτικής (performance, in situ, site specific) τη δημιουργική γραφή/performance writing, και την εφαρμογή της στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα επαγγελματικό εργαλείο στα χέρια των συμμετεχόντων /ουσών παρέχοντάς τους τις γνώσεις εκείνες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν για σύνδεση της performance με ποικίλες κοινωνικές εφαρμογές στο πεδίο της καλλιτεχνικής έκφρασης, της ψυχανάλυσης και της εκπαίδευσης.
Οι εγγραφές είναι τώρα ανοικτές και νέα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2020
Αναλυτικές πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος