Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΠ)  σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (στα πλαίσια του Προγράμματος Διερμηνείας Εξ’ Αποστάσεως Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων Φ4590/27/12/2017 τ. Β’) ανακοινώνει την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης 15-25 διερμηνέων με τίτλο: «Κατάρτιση διερμηνέων για την υποστήριξη επικοινωνίας με κωφούς και βαρήκοους».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες της διερμηνείας (Ελληνική Νοηματική Γλώσσας, χειλεανάγνωση, κτλ) για την υποστήριξη της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων ανθρώπων με τους ακούοντες.

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος είναι Κλήμης Άντζακας, Επίκουρος Καθηγητής Ειδικής Αγωγής/Αγωγής Κωφών στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα, το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, τα κριτήρια συμμετοχής και την ηλεκτρονική αίτηση μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://kedivim.upatras.gr/courses/sign-language/

Published On: 3 Οκτωβρίου, 2019