Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει ότι από τον Ιούλιο 2018 ξεκινά σε όλη την Ελλάδα το νέο πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτών ενηλίκων προκειμένου να αναβαθμίσουν τις εκπαιδευτικές πρακτικές και τις παρεμβάσεις τους με διάφορους πληθυσμούς – στόχους της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όσους έχουν ολοκληρώσει προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ή/και σε όσους είναι ήδη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων και επιθυμούν να αναβαθμίσουν, επικαιροποιήσουν και εξειδικεύσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και αντιστοιχεί σε 60 ώρες εκπαίδευσης.  Είναι μεικτού ή υβριδικού τύπου (blended learning) και βασίζεται αποκλειστικά σε εκπαίδευση από απόσταση, με υποστήριξη από σύστημα τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης).

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Θανάσης Καραλής, Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι εγγραφές είναι ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και νέα τμήματα ξεκινούν αμέσως με την συμπλήρωσή τους.

Αναλυτικές πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.