Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει ότι από τον Ιούνιο 2018 συνεχίζεται το πρόγραμμα Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων με νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και απήχηση, καθώς εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι/ες από κάθε περιφέρεια της Ελλάδας συμμετείχαν με επιτυχία και αξιολόγησαν το πρόγραμμα με εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία και με πολύ θετικά σχόλια.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, διδακτικές ενότητες και να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτές και ενδιαφερόμενοι κάθε ειδικότητας που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους, να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς και να πάρουν μέρος στις διαδικασίες πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και αντιστοιχεί σε 120 ώρες εκπαίδευσης.  Είναι μεικτού ή υβριδικού τύπου (blended learning) και βασίζεται σε συνδυασμό διά ζώσης συναντήσεων (20 ώρες) και εκπαίδευσης από απόσταση (100 ώρες), με υποστήριξη από σύστημα τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης).

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Θανάσης Καραλής, Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το πρόγραμμα αρχικά σχεδίασε ο Δημήτρης Βεργίδης, Καθηγητής Επιμόρφωσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι εγγραφές είναι ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και νέα τμήματα ξεκινούν αμέσως με την συμπλήρωσή τους.

Αναλυτικές πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.