Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει δράση επιμόρφωσης & πιστοποίησης στη Σχεδίαση μέσω Yπολογιστή (CAD).

Μέθοδος Επιμόρφωσης

Η εκπαίδευση υλοποιείται μέσω μιας πλήρους σειράς διαδραστικών ηλεκτρονικών μαθημάτων διάρκειας έως 80 ώρες εντός δέκα (10) εβδομάδων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει :

 • αναλυτικά βιντεομαθήματα,
 • διαδραστικές ασκήσεις προετοιμασίας με βιντεολύσεις και
 • εκπαιδευτικά τεστ προσομοίωσης που περιλαμβάνουν όλα τα χαρακτηριστικά των εξετάσεων για όλες τις ενότητες.

Η επιμόρφωση λαμβάνει χώρα είτε

 • στους σταθμούς εργασίας του Εργαστηρίου Πληροφορικής του ΚΕΔΙΒΙΜ όπου είναι εγκατεστημένα τοπικά τα ηλεκτρονικά μαθήματα σε μέρες και ώρες της επιλογής των εκπαιδευομένων κατά το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ είτε
 • εξ αποστάσεως (e-learning) από τον προσωπικό υπολογιστή (με κατάλληλες προδιαγραφές) του εκάστοτε συμμετέχοντα με πρόσθετη επιβάρυνση.

Μάθηση Εξ Αποστάσεως (E-learning)

Με μικρή πρόσθετη επιβάρυνση, υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης & προετοιμασίας εξ αποστάσεως (e-learning) από τον προσωπικό υπολογιστή σας. Στην περίπτωση αυτή, ο υπολογιστής πρέπει να διαθέτει τις εξής τεχνικές προϋποθέσεις :

  • MS Windows (7 ή νεώτερο) ελληνικά
 • Autodesk Autocad (2009 ή νεώτερο)
 • Σύνδεση στο Internet

Πιστοποιηση

Η εκπαίδευση οδηγεί στη λήψη του πιστοποιητικού δεξιοτήτων Η/Υ Vellum Certificate in Computer Aided Design (CAD2D). Η εξεταστέα ύλη είναι διαθέσιμη εδώ (αρχείο pdf).

Οι εξετάσεις πιστοποίησης λαμβάνουν χώρα στο Εργαστήριο Πληροφορικής του ΚΕΔΙΒΙΜ σε τακτική βάση. Η εξέταση σε κάθε ενότητα διαρκεί 60’ και περιλαμβάνει 20 ασκήσεις. Η βάση επιτυχίας στην εξέταση είναι 70%. Κατά την εξέταση παρίστανται επιτηρητές του φορέα πιστοποίησης και του ΕΟΠΠΕΠ.

Τέλος Συμμετοχής

Το τέλος συμμετοχής στη δράση είναι 300 €.

Το τέλος συμμετοχής περιλαμβάνει:

 • Επιμόρφωση
 • Εκπαιδευτικό Υλικό
 • Παράβολο συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης (Κόστος επανεξέτασης 25 €)

Η έκδοση του πιστοποιητικού κοστίζει 10 €

Εκπτωτική Πολιτική – Ειδική Προσφορά

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει, προσφέρει έκπτωση επί των τελών συμμετοχής, εφάπαξ ή σε δύο δόσεις, σε ειδικές κατηγορίες εκπαιδευομένων, όπως προπτυχιακούς/ μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ανέργους.

Φοιτητές, υπάλληλοι & μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών δικαιούνται ειδική έκπτωση 30% με τελικό μειωμένο τέλος συμμετοχής 200 €.

Δήλωση Συμμετοχής – Εγγραφές

Εγγραφές στο πρόγραμμα είναι ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η επιμόρφωση ξεκινά άμεσα με την καταβολή του κόστους συμμετοχής. Για να συμμετάσχετε, προβείτε στις εξής ενέργειες:

 1. Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.
 2. Καταθέστε το κόστος συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών:
  Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος IBAN GR60 0110 2290 0000 2295 4000 232
  Στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται απαραιτήτως ο κωδικός Ε092, το επίθετο και το όνομά σας.
 3. Προσκομίστε αντίγραφα
  α) της απόδειξης κατάθεσης και
  β) του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  ηλεκτρονικά μέσω email ή σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ.

 


Όροι συμμετοχής και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων

Με τη συμπλήρωση της αίτησης οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι αποδέχονται τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών για τους ακόλουθους σκοπούς

Για την διαχείριση δεδομένων & στοιχείων στα πλαίσια της υλοποίησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Για την υποστήριξη σχετικά με υπηρεσίες του Οργανισμού μας και την  απάντηση σε αιτήματα, ερωτήματά και προτάσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας

Για λόγους «εσωτερικής» διασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών μας

Για να παρέχουμε πληροφορίες σχετικές με υπηρεσίες και εκπαιδευτικά μας προγράμματα

Για τη διαβίβαση μέρους των δεδομένων σε εξωτερικούς συνεργάτες για την υλοποίηση της εγγραφής και την τεχνική υποστήριξη στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Για εσωτερικές λειτουργίες και ανάλυση όπως εσωτερική διαχείριση, πρόληψη έναντι απάτης, χρήση από πληροφοριακά συστήματα διοίκησης, τιμολόγησης, λογιστικής, χρέωσης και ελέγχου

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή τις προτιμήσεις τους ή να απαιτήσουν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων από τον οργανισμό μας αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση kedivim@upatras.gr

Επιπλεόν με την ένταξη τους στο πρόγραμμα οι καταρτιζόμενοι αποδέχονται τα ακόλουθα:

 1. Τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος
 2. Την βιντεοσκόπηση της μικροδιδασκαλίας τους
 3. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης πριν από τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του, το ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΠ παρακρατά ακυρωτικό τέλος 25% του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ σε περίπτωση ακύρωσης μετά το πέρας των δύο εβδομάδων το ΚΕΔΙΒΙΜ δικαιούται παρακράτησης του συνολικού ποσού του προγράμματος.

Εικόνα: «Drawing of camp room using AutoCAD 2018» του jasonwoodhead23, CC BY 2.0