Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς σε Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Εικονικού Κόσμου

Την Τρίτη 19 Απριλιου, στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Πατρών, θα λάβει χώρα δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εκπαιδευτική Πλατφόρμα εικονικού κόσμου Ανανεωσίμων Πηγών Ενέργειας AVARES».

001

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα “AVARES” είναι προϊόν ενός Ευρωπαϊκού έργου με το όνομα AVARES (Enhance Attractiveness of Renewable Energy Training by Virtual Reality), στο οποίο συμμετείχαν 7 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Λιθουανία) με συντονιστή (coordinator) το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνο τον Κο Ιωάννη Χατζηλυγερούδη, αναπληρωτή καθηγητή του ιδίου τμήματος. Η εκπαιδευτική αυτή πλατφόρμα είναι ένας εικονικός διαδραστικός κόσμος για μάθηση/διδασκαλία θεμάτων σχετικών με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, ανοιχτός και διαθέσιμος για χρήση από καθηγητές μέσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης ως μέσου διδασκαλίας για την εκπαιδευτική και δημιουργική προσέγγιση των Α.Π.Ε.

water_island_06

Σκοπός του επιμορφωτικού αυτού σεμιναρίου που διοργανώνεται σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, είναι να εκπαιδευτούν οι εκπαιδευτικοί πάνω στην πλατφόρμα “AVARES”, να μάθουν να την χρησιμοποιούν οι ίδιοι, να γνωρίσουν τις δυνατότητές της και στη συνέχεια να την προσαρμόσουν ανάλογα με το μάθημα και το επίπεδο των μαθητών τους στην τάξη τους.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο εργαστήριο Πληροφορικής του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ 17:45 και 21:00.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που επιθυμού να συμμετέχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

solar_energy_island_06

Spread the word. Share this post!

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.